Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی تصاویری از فضانوردان شناور در اطراف ایستگاه فضایی بین‌المللی را مشاهده می‌کنید، می‌توانید متوجه شوید که چیزی در مورد آن‌ها متفاوت است. اگر از نزدیک به صورت آن‌ها نگاه کنید، ممکن است رگ‌هایی را روی گردن آن‌ها برآمده یا پف کرده روی صورت آن‌ها ببینید.

به گزارش slashgear، بدن ما با گرانش زمین رشد کرده است به گفته ناسا، بدن ما بدون سطح گرانش معمولی هیچ نیروی خارجی برای مقابله با آن ندارد، بنابراین سیستم قلبی عروقی "تنبل" می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینجا روی زمین، نیروی گرانش، خون و سایر مایعات بدن را به سمت شکم و پا‌ها می‌کشد. به همین دلیل است که ایستادن طولانی مدت باعث تورم پا‌ها و مچ پا می‌شود. اما بدون آن نیروی گرانشی در فضا خون در عوض به قفسه سینه و سر فشار می‌آورد. جابجایی مایع در واقع باعث می‌شود قلب و رگ‌های خونی جریان خون کمتر از حد طبیعی داشته باشند که به نوبه خود باعث پف کرده و برآمدگی رگ‌ها در فضانوردان می‌شود.

در فضا هیچ کس صورت پف کرده را دوست ندارد

این کمبود کلی جاذبه به طور چشمگیری بر بدن و سیستم گردش خون تأثیر می‌گذارد. ناسا و سایر آژانس‌های فضایی در سراسر جهان زمان و تلاش زیادی را صرف مطالعه اثرات گرانش صفر کرده اند تا به مقابله با تأثیری که زندگی در فضا بر بدن می‌گذارد کمک کنند. به گفته ناسا، خون در قفسه سینه و سر می‌تواند اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد، مانند کاهش شنوایی، افزایش فشار مغز که منجر به تورم مغز می‌شود، و تغییر شکل چشم به نام سندرم عصبی چشمی مرتبط با پرواز فضایی (معروف به SANS).

کمبود گرانش باعث تحلیل رفتن ماهیچه‌ها می‌شود و شکل قلب از شکل معمولی بیضی که روی زمین دیده می‌شود به یک توپ گرد تغییر می‌کند. هنگامی که فضانوردان به زمین مملو از جاذبه باز می‌گردند، خون و مایعات به داخل شکم و پا‌ها کشیده می‌شوند. این جابجایی مایع و سایر تغییرات در بدن، کنترل افت فشار خون را برای آن سخت‌تر می‌کند. این می‌تواند باعث سرگیجه و گاهی غش برخی فضانوردان شود که به آن عدم تحمل ارتواستاتیک می‌گویند. باید توجه کرد که بدن‌ها با هر محیطی که در آن قرار می‌گیرند سازگار می‌شوند و تغییر مداوم محیط می‌تواند برای انسان‌ها دردسر ساز باشد.

بیشتر بخوانید

حضور در فضا گلبول‌ های قرمز را از بین می‌ برد باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جریان خون فضانوردان در فضا نیروی گرانش گرانش صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرسپولیس باید از سپاهان الگو بگیرد

آفتاب‌‌نیوز :

در تمام طول این فصل پرسپولیس و سپاهان در همه زمینه‌ها با یکدیگر رقابت داشتند. آن‌ها تا جایی از فصل بر سر قهرمانی هم با هم می‌جنگیدند، اما حالا بیشتر در حاشیه‌ها و بیرون از مستطیل سبز با یکدیگر رقابت دارند.

ولی کیست که نداند یک ورزشکار یا یک تیم ورزشی یشتر از هر دوست و همراهی می‌تواند از رقیب خود یاد بگیرد؟ شما می‌توانید با دیدن نقاط قوت رقبا درس گرفته و خود را قوی کنید و برعکس، از نقاط ضعف و اشتباهات آن‌ها نیز دوری کرده و به دردسر نیفتید!

پرسپولیس در دو بازی اخیر خود در لیگ برتر مقابل خود سپاهان و نساجی در مازندران دو کارت قرمز متوالی دریافت و بازی را ۱۰ نفره به پایان برد. هفته قبل در تهران تنها یک امتیاز گرفت و این هفته بازی را با پیروزی تمام کرد و با سه امتیاز به تهران برگشت.

اما این اخراج‌های متوالی در ادامه راه و در شرایطی که چهار بازی و ۱۲ امتیاز بسیار حساس از این فصل باقی مانده می‌تواند کار دست سرخپوشان بدهد. درست همانطور که در ابتدای فصل کار دست سپاهان داد!

تقریبا اغلب کارشناسان در یک موضوع متفق القول هستند و آن هم اینکه در میان حاشیه‌ها و مشکلات ریز و درشتی که سپاهان را از کورس قهرمانی انداخت، یکی از مهمترین ضرر‌ها به این تیم از ناحیه اخراج‌های بیش از حد وارد شد.

سپاهان در مقطعی از فصل هر بازی - چه در لیگ چه در آسیا - اخراجی می‌داد و حتی هنوز هم با ۹ اخراج، رکورددار کارت قرمز در لیگ بیست و سوم است. آن‌ها رکورد ۳ اخراجی در یک بازی را هم دارند – هفته ۱۴ برابر آلومینیوم - که مسابقه را ۸ نفره به پایان رساندند و البته باختند.

حالا پرسپولیس انگار در حال تکرار همان اشتباه سپاهان است و درست مثل سپاهان، بازیکنان با تجربه و میدان دیده قرمز مرتکب اشتباه شده و کارت قرمز می‌گیرند. در بازی مقابل سپاهان، امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس در دقایق پایانی اخراج شد و در این مسابقه سروش رفیعی در دقایق ابتدایی نیمه دوم.

اگر یک بازیکن جوان اخراج شود، جای این دلخوشی هست که او جوان است و کم تجربه و تحمل این فشار‌های زیاد در این برهه حساس کنونی را ندارد. اما وقتی یک بازیکن بزرگ و میدان دیده با کوله باری از تجربه ملی و بین المللی اخراج می‌شود چه باید گفت؟

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • جامعه‌شناختی در فلسفه پرگماتیسم
  • پادکست| تحلیل بازار طلا و ارز در هفته سوم اردیبهشت/ روند بازار‌ها در هفته آینده چگونه است؟
  • سه افسانه درباره خواب که نباید باور کنید
  • سیاست‌های صنعتی در برزیل و توصیه‌هایی برای ایران
  • مدافع سپاهان غایب بازی با مس رفسنجان
  • پرسپولیس باید از سپاهان الگو بگیرد
  • نهنگ تک‌شاخ براق به فضا می‌رود
  • (ویدئو) رونمایی از لباس جدید مخصوص راهپیمایی فضایی اسپیس ایکس
  • پارک رئال مادرید در دبی؛ سانتیاگو برنابئو را در امارات تجربه کنید / فیلم
  • آیفون ۱۶ و تغییراتی که راحت لو رفت!